Kartal Gayrimenkul Avukatı

Gayrimenkul Avukatı

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu, 6098 sayılı Borçlar Kanunu ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti kanunu gibi kanunlar, gayrimenkul hukuku ile ilgilidir. Kartal gayrimenkul avukatı, bu kanunlar kapsamında müvekkilleri adına savunma yapar ya da müvekkillerinin haklarını arar. 

Kartal Gayrimenkul Avukatı Nedir ve Hangi Davalara Bakar?

Kartal gayrimenkul avukatı, ilgili gayrimenkul kanunlarında uzmanlaşmış ve gayrimenkul davalarında deneyimli kişidir. 

Uzmanlığı ve deneyimi gereği Kartal gayrimenkul avukatı, aşağıdaki davalarla ilgilenir.

Tapu İptal Davaları

Tapu hukukuna aykırı olarak düzenlenen tapu senetlerinin hiçbir hükmü yoktur. Bu şekilde düzenlenen tapularla işlem yapıldığı takdirde iptal davası açılır. Yani aslında düzenlenen tapuda ismi geçen kişi, taşınmazın gerçek sahibi değildir. Açılan dava sonunda bu durum netliğe kavuşmuş olur. 

Eğer tapu maliki ölmüşse, iptal davaları doğrudan mirasçılara yönelebilir. Kural olarak dava açacak olan kişi, taşınmazın bulunduğu yerde dava açmalıdır.

Ortaklığın Giderilmesi Davası

İzale-i şüyu, ortaklığın giderilmesi demektir. Bir taşınmazın üzerinde birden fazla kişi hisse sahibidir. Hisse sahiplerinden birisi kendisine ait olan hisseyi satmak isteyebilir. Ancak diğer hisse sahipleri ile anlaşamaz. Ya da istediği bedeli diğer hisse sahipleri karşılayamaz. Bu durumda kişi, ortaklığın giderilmesi davası açar. Dava sonuçlandığında mahkeme, taşınmazın eşit bir şekilde taraflar arasında paylaşılmasını sağlar. 

Dava sürecinde bilirkişi raporları, taşınmazın değerinin belirlenmesinde önemlidir. Çünkü belirlenen bedel üzerinden hak sahiplerine, hisseleri oranında ödeme yapılır.

Bu tür davalarda mağdur olmamak adına, Kartal en iyi gayrimenkul avukatı yardımı almanız yararlı olacaktır.

Taşınmaz Satış Vaadi Sözleşmesi Davaları

Sonradan yapılacak olan sözleşmelerin garantisidirler. Taşınmaz satış vaadi sözleşmeleri, taşınmazın ne fiyata satılacağını ve ne şartla satılacağını belirler. Böylece asıl sözleşme bu sözleşme üzerinden yapılabilir. 

Eğer bu tür sözleşmeler hukuka aykırı bir şekilde ve taraflardan birisinin aleyhine olacak şekilde hazırlanmışsa, dava konusu olabilir. Bu durumda ortaya çıkabilecek uyuşmazlıklarda her iki taraf da dava açma hakkına sahiptir. 

Kamulaştırmanın İptali Davaları

Eski deyimle istimlak etme, kamu kurumları tarafından kişilere ait olan taşınmazlara el koyma anlamına gelir. Bu tür bir uygulamada kişilerin rızası alınmaz. Ya da el konulan taşınmazın bedeli eksik hesaplanır.

Kamulaştırmada iki sorundan bahsetmek mümkündür. 

İlk sorun, kamulaştırmanın eksik bedelle yapılmasıdır. İkinci sorun ise bedeli tam olarak verilmiş olsa bile, taşınmazın sahibinin kamulaştırma işlemini kabul etmemesidir. 

İkinci durumda taşınmazın sahibi, kamulaştırmanın iptali davası açar. Yani taşınmazın kendisinde kalmasını istemektedir. 

Muhdesatın Aidiyeti Davası

Muhdesat, taşınmaz üzerinde bulunan; ağaç, bina ve diğer tesisleri ifade eder. Taşınmazın sahibi taşınmazı üçüncü bir kişiye satmıştır. Ama üzerindekiler hakkında hak iddia etmeye devam eder. Bu isteği taşınmazı satın alan tarafından kabul edilmezse, muhdesatın aidiyeti davası açar. 

Önalım Hakkı Davası

Taşınmaz sahibi hakkını 3. Bir kişiye satar. Ancak taşınmaz üzerinde hak sahibi olan diğer kişiler: “Kendi payını bir başka birisine değil, önce bize satmalısın, satın alma hakkı önceliği bizde” derler. Payını satan kişi bu durumu kabul etmezse, diğer hak sahipleri önalım hakkı davası açarlar. 

Pay sahipliği olabilmek için de daha öncesinde taşınmazın satışı sırasında noter huzurunda şerh düşülmüş olması gerekir.

Kiracının Tahliyesi Davası

Ev sahipleri ile kiracılar arasında muhtelif sorunlar çıkabilir. Bu sorunlardan bazıları; kiracının içinde bulunduğu taşınmaza zarar vermesi, etrafına rahatsızlık vermesi, sözleşmede yer alan sürede ve miktarda kirasını ödememesi ve diğer konular şeklinde gerçekleşebilir.

Ev sahibi bu gibi durumlarda öncelikle kiracıyı uyarır. Eğer uyarılar sonucunda durum değişmezse, ev sahibi tahliye davası açar.

Kadastro İşleminden Sonra Verilen Tapunun İptali Davası

Yerel yönetimler, hizmet verdikleri şehirlerde oturum planı hazırlarlar. Bu işleme kadastro adı verilir. İşlem sırasında bazı hatalar yapılabilir. Mesela taşınmazın sahibi olan kişilerin sınırları kadastro planında yanlış işaretlenebilir.

Bu gibi durumlarda taşınmaz sahibi mağdur olacağından dolayı, iptal davası açma hakkına sahiptir. 

Mirasa İlişkin Tapu İptal Davaları

Taşınmazın sahibi öldükten sonra miras belgesi yoksa hak sahibi en başta birinci derece akrabalardır. Daha sonra bu sırayı diğer dereceden akrabalar ve en sonda devlet izler.

Miras muvazaası (mirastan mal kaçırma), mirasçının saklı olan payına tecavüz ve diğer nedenlerden dolayı vasiyetnamenin geçersiz olması durumunda taşınmaz için tapu iptal davaları açılabilir.

Kartal’da Gayrimenkul Avukatı Hizmetini Özdemir Hukuk Bürosu Nasıl Vermektedir?

Kartal hukuk bürosu uzman avukatlarımızla, müvekkillerimizden noter onaylı vekaletname alarak her türlü gayrimenkul davasının açılması işlemini gerçekleştiriyoruz. Dava dilekçesini ilgili mahkemelere vererek süreci başlatıyoruz. Müvekkillerimiz adına gerekli olan harçları yatırıyoruz. 

Tapu tescil ve iptal davalarını müvekkillerimiz adına açıyoruz ve süreci sonuna kadar takip ediyoruz. 

Kamulaştırma mağduru olan müvekkillerimize yönelik hukuki danışmanlık hizmeti veriyoruz. 

Kiracının tahliyesi ve konut satışı anlaşmazlıklarında taraflar arasında müdahil göreviyle yer alıyoruz. 

Kartal Gayrimenkul Avukatı ile Gayrimenkul Davası Nasıl Açılır?

Kartal avukat, müvekkili adına asliye hukuk bürolarının katipliklerine dava dilekçesi verir. Dilekçede dava açılma nedeni belirtilir ve mahkemenin istediği belgeler yer alır. 

Avukat açtığı davanın niteliğine göre bilirkişi talebinde bulunabilir. Genel olarak taşınmazların değerinin tespit edilmesinde bilirkişi ya da uzman ekspertizler görev alırlar. 

Gayrimenkul Davaları Ne Kadar Sürer?

Ortalama olarak 300 gün süren gayrimenkul davaları vardır. Ecrimisil davaları ise 330 gün kadar sürmektedir. Dava süreleri bazı nedenlerden dolayı uzayabilir.

Kartal Gayrimenkul Avukatı Olarak Verdiğimiz Hizmetler

İstanbul Anadolu Yakası avukatlık büromuzda, uzman avukatlarımızla müvekkillerimiz adına gerekli olan gayrimenkul davalarını açıyoruz. Ayrıca müvekkillerimize danışmanlık hizmeti veriyoruz.

Kartal Anadolu adliyesi ve diğer adliyelerde, gayrimenkul davalarının takibini gerçekleştiriyoruz. 

Yabancı ülkenin vatandaşlarının ülkemizden taşınmaz almak istemeleri durumunda, hukuki konularda kendilerine yardım ediyoruz. 

Gayrimenkul hukuku ile ilgili kanun mevzuatını, https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.634.pdf bu bağlantıdan inceleyebilirsiniz. 

SIKÇA SORULAN SORULAR

Gayrimenkul avukatı ücretleri ne kadar?

Taşınmaz davaları ve danışmanlık hizmetlerine ait olan vekalet ücretleri hakkında detaylı bilgilere, bizleri arayarak ulaşabilirsiniz. 

Kartal’da en iyi gayrimenkul avukatını nasıl bulabilirim?

Uzun yıllara dayanan tecrübeleriyle gayrimenkul avukatlarımız sizlere yardımcı olacaktır.

Gayrimenkul avukatı ne yapar?

Gayrimenkul hukuku ile ilgili danışmanlık hizmeti verir. Taşınmazlarla ilgili yaşanan sorunların giderilmesi adına gerekli olan davaları açar. Tapu iptali ve tescili konularında müvekkillerine yardımcı olur. 

Gayrimenkul davasında yetkili ve görevli mahkeme hangisidir?

Taşınmazın bulunduğu yer mahkemeleri yetkili ve görevlidir. Eğer kat mülkiyeti ile ilgili anlaşmazlıklar söz konusuysa davalar, Sulh hukuk mahkemelerine görülecektir. Taşınmazlar devlet mülkünde ise asliye hukuk mahkemeleri davayı yürütmekle görevli ve yetkilidirler.  

LEAVE REPLY

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.